Jdi na obsah Jdi na menu

Birdsong

3. 2. 2012

birdsong_poster.jpgMůj druhý pokus o překlad titulků je k filmu Birdsong.

Hlavním hrdinou je Stephen Wraysford, jehož osudy sledujeme ve dvou obdobích: jeho přítomnosti a minulosti.

Wraysford je poručíkem u britské pěchoty v roce 1916, tedy za první světové války. Navzdory tomu, že velí pěšímu oddílu, jeho muži jsou posíláni do podzemních tunelů, aby chránili tuneláře. Hrůzy války jej pak nutí vzpomínat na svou minulost.

Roku 1910 je Wraysford hostem u továrníka ve francouzském Amiens. Zde potkává jeho ženu Isabelle, která v manželství trpí. Wraysford je jí okouzlen a tak se spolu pouští do zakázaného vztahu.

Jak se dá očekávat, nejedná se o veselý snímek. Není to jen příběh o zakázané lásce, ale i o přátelstvích a vzájemném respektu spolubojovníků a hrůzách války (jedince se slabším žaludkem bych varovala před naturalistickým zobrazováním zranění).

Za sebe bych vypíchla hlavně Eddieho Redmayna (Like Minds, Tess D´Urberville, či nejnověji Můj týden s Marilyn), kterého osobně považuji za jednoho z nejlepších herců poslední doby. Dále v roli Isabelle uvidíte Clémence Poésy (většině asi utkvěla jako Fleur z Harryho Pottera). A příznivci Hry o trůny si jistě povšimnou obsazení hned dvou Starků: Joseph Mawle (Benjen Stark) a Richard Madden (Robb Stark), do rolí Wraysfordových spolubojovníků Jacka Firebrace a kapitána Weira.

Dvojdílný film vznikl roku 2012 v produkci britské BBC na motivy stejnojmenné knihy Sebastiana Faulkse (u nás vydané pod názvem Ptačí zpěv).

Odkaz na titulky:

Birdsong - první část

Birdsong - druhá část


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář