Jdi na obsah Jdi na menu

Ringer vs. Lying Game

25. 10. 2011

Dva letošní seriály pojednávající o stejném tématu: dívka se vydává za své bohaté dvojče a žije její život. Oba příběhy jsou obklopeny tajemstvím. Ale každý toto téma bere z trochu jiného úhlu.

 

Lying Game

the-lying-game-poster.jpg

Výhodou Lying Game nejspíš bylo, že začalo o cca měsíc dříve, než Ringer. Dalším plusem, který byl tím důvodem, proč jsem se na tento seriál podívala, byl fakt, že se jedná o příběh z pera Sara Shepardové, autorky již dvě sezóny běžících Pretty Little Liars.

Emma a Sutton jsou jednovaječná dvojčata, která až donedávna neměla o vzájemné existenci ani ponětí. Nyní jsou ale už nějakou dobu v kontaktu a tak, když má Emma potíže s policií a musí utéct od své pěstounské rodiny, obrací se pro pomoc na Sutton.

Sutton mezitím pátrá po jejich biologické matce, jejíž stopy vedou do L. A.. Využívá proto Emmina příjezdu a vymýšlí plán: Pojede do L. A. a Emma se mezitím za ni bude vydávat. Nakonec se ale Suttonin odjezd protáhne a Emma si tak začne užívat luxusního života a rodiny, o které vždy snila. Napravuje Suttonin život, její vztahy, sama se ale zamilovává do tajného přítele své sestry.

Navíc se zdá, že Suttoniny adoptivní rodiče a rodinný přítel Alec vědí o jejich biologické matce mnohem víc, než tvrdí.

Seriál se vysílá na ABC family, takže je určen spíše náctiletému publiku. To ale neznamená, že si ho neužijí i dospělí. Pretty Little Liars jsou dle mého názoru lepší, přesto je to ale dobrý seriál s napínavým příběhem.

 

 ringer-3.jpg

Ringer

Bridget, bývalá drogově závislá striptérka, má svědčit jako korunní svědek proti svému bývalému šéfovi Bodawayovi, který zabil jednu ženu. Bridget však dostává strach a utíká za svou sestrou Siobhan. Vyplují spolu na moře, Bridget usne, a když se probudí, Siobhan je pryč. Bridget proto využívá sebevraždy své sestry a vypraví se do New Yorku.

Když přijede její manžel Andrew, všimne si změny ženina chování, avšak této kladné proměně se nebrání. Bridget její podvod prochází i před její kamarádkou Gemmou a ostatními. Pak se jí ale někdo pokusí zabít a ona přichází na to, že i Siobhan měla svá temná tajemství. Jedním z nich je i poměr s Gemminým manželem.

Bridget se snaží řešit vztahy a život své sestry, dále musí přijít na to, kdo se pokouší Siobhan zabít, najít způsob jak utéct, vyhnout se agentu Machadovi z FBI, který se snaží Bridget dopadnout a donutit ji svědčit, a hlavně ji nesmí najít právě propuštěný Bodaway, který rozhodně nechce žádné svědky.

Ringer je oproti Lying Game dospělejší. A i když jsou si příběhy v něčem podobné, ubírá se jiným směrem. Záměry postav (hlavně Siobhan) jsou ještě víc nejasné a je poněkud temnější (Lying Game přeci jen poněkud některými motivy směřuje k středoškolským dramatům).

Dalším důležitým plusem je obsazení. Hlavní dvojrole Bridget/Siobhan se zhostila přemožitelka upírů Sarah Michelle Gellar. Jejím seriálovým manželem je Ioan Gruffud (Mr. Fantastic z Fantastické čtyřky či Phil ze Ságy rodu Forsytů). A od šestého dílu i Jason Dohring (Logan Echolls z Veroniky Mars).

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář