Jdi na obsah Jdi na menu

Řekni, kdo tě zabil (Pushing Daises)

30. 9. 2011

 

pushing_daisies.jpg

 

Příběh se točí kolem pekaře koláčů Neda. Ned jako malý kluk zjistil, že má neobvyklou schopnost - pouhým dotekem dokáže oživit mrtvé. Bohužel nevěděl, že pokud mrtvý zůstane naživu déle než jednu minutu, musí zemřít někdo jiný. A tak Ned nechtěně vymění život své matky za život otce své lásky, dívky jménem Charlotte Charles aneb Chuck. Tato schopnost má však ještě jednu podmínku: jakmile se oživené osoby dotkne podruhé, osoba zemře. Znovu a navždy. První dotek život, druhý dotek smrt.

Tak se tedy stane, že se osudy Neda a jeho lásky Chuck rozejdou. Ned je poslán svým otcem na internát a už nikdy, kromě jedné příležitosti, ho neuvidí. Po vystudování se Ned stává pekařem koláčů a otevírá si svůj vlastní krámek Pie Hole, kde mu vypomáhá Olive Snook, beznadějně do Neda zamilovaná.

Olive ani nikdo jiný o Nedově tajemství neví. Až na soukromého detektiva Emersona Coda, který se o této schopnosti dověděl náhodou. Od té doby Emerson a Ned spolupracují. Kdykoliv je na vyřešení případu vypsána tučná odměna, Ned mrtvého oživí, zeptá se ho na potřebné informace a zase ho vrátí mezi mrtvé. To vše do jedné minuty.

Problém nastane, když mají vyřešit případ osamělé turistky, zavražděné na výletní plavbě. Obětí totiž není nikdo než Chuck, Nedova jediná láska. Ned je připraven udělat vše jako obvykle, ovšem když má dojít k druhému doteku, Ned to nedokáže. A tak ukryje Chuck ve svém bytě.

Ti dva brzy přijdou na to, že jejich city zdaleka nezmizely a že se milují. Jenže je tu problém s druhým dotykem. Jakmile by se jí Ned třeba jen letmo dotknul, Chuck by zemřela. Musí proto různě improvizovat například s igelitem či včelařskými obleky.

Příběh je to nápaditý, postavy skvělé a pekař je prostě k sežrání. Tento seriál nenechá chladné romantiky ani milovníky detektivek a rozhodně se na něj stojí podívat. Bohužel, má jen dvě řady a další pokračování není v plánu...

 

Postavy:

lee.jpg

 

Ned (Lee Pace)

Pekař koláčů a vlastník obchodu Pie Hole. Má schopnost oživovat mrtvé. Když byl malý nejdříve oživil a poté zase omylem zabil svou matku. Otec ho poslal do internátu a našel si novou rodinu. Ned je hodný, roztomile ostýchavý a upřímný. Dělá mu problémy lhát, obzvlášť pak své lásce Chuck. Proto ho také trápí tajemství, které je před ní nucen skrývat, a to, že zabil jejího otce (i když jen nedopatřením).

 

 

pd_cast_studio2_375x500.jpg

Charlotte "Chuck" Charles (Anna Friel)

Po smrti jejího otce vyrůstala Chuck u svých dvou tetiček, které odmítají vycházet ven. A tak se spíš než ony o ni, starala ona o ně. Chuck má však své tetičky ráda a tak se o ně starala až do dne, kdy se rozhodla žít a koupila si cestu na výletní lodi. V tu chvíli ještě netušila, že bude na lodi zavražděna. Nicméně kouzelným dotykem Neda se probere znovu k životu a bere tuto příležitost jako druhou šanci.


 

 

pd_cast_studio1_375x500.jpg

Emerson Cod (Chi McBride)

Emerson Cod je soukromý detektiv. Jeho hlavní motivace jsou peníze. A ačkoli to tak nevypadá, tento cynický, protivný a chladný muž má také srdce. Bylo však zlomeno ženou, která utekla i s jeho dcerkou a už je nikdy neviděl. Emerson se však nevzdává a snaží se svou malou holčičku najít.

 

 

 

 

pushing-daisies-olive-snook1.jpg

 

Olive Snook (Kristin Chenoweth)

Olive je servírkou v Pie Hole a je beznadějně zamilovaná do svého nadřízeného Neda. Ned ale její city neopětuje a její naděje zhatí příchod tajemné dívky Chuck, pro kterou jedinou má Ned oči. Olive však stále doufá. Ačkoli je Olive postavou "té druhé", která se snaží Neda ulovit, i když všichni vědí, že má být s Chuck, není to žádná intrikánka ani zlá mrcha, jak už to ve světě filmu bývá. Naopak je Olive celkem sympatická a to i díky hereckému ztvárnění skvělé Kristin Chenoweth, která měla v seriálu i několik šancí předvést svůj pěvecký talent.


return-of-the-aunts.jpg

Lily a Vivian Charles (Swoosie Kurtz a Ellen Greene)

Chuckiny tetičky, bývalé akvabely vystupující jako duo mořských pannen. Jsou poněkud výstřední a trpí řadou různých fóbií a psychických problémů, hlavně sociální fóbií, kvůli které nevycházejí z domu a která se po smrti Chuck ještě zhorší. Aby tetičky neutrpěly šok, nesmí se o Chuckině znovuoživení dozvědět.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

ARigodiobbywew - Acme blood weight (hypertension)

8. 10. 2018 5:15

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur essence pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre moelle bat, il pompe le sang par de vos arteres a la reste de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-femme-france-nantes/

AExenedept - Blood Pressure : Blood require chart

28. 7. 2018 11:37

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur sentiment pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent perseverent b gerer offre sang loin de votre coeur. Chaque set votre coeur bat, il pompe le sang par vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/tadalafil-100mg-pas-cher-leclerc/