Jdi na obsah Jdi na menu

Once Upon A Time

25. 10. 2011

once-upon-a-time-on-abc-597x412.jpg(Obsahuje spoilery k prvnímu dílu, ale bez nich by nešel příběh osvětlit...)

Byla, nebyla dívka jménem Sněhurka. Zlá královna jí otrávila jablkem. Naštěstí přijel krásný princ, polibkem ji zachránil a konala se velká svatba, na níž bylo sezváno celé království, a všichni žili šťastně až do smrti. Nebo ne? 

Na svatbu přichází zlá královna a slibuje pomstu. Už žádné šťastné konce…

Sněhurka a Krasoň navštěvují Rumpelníka, který jim výměnou za jméno jejich dítěte sdělí, co královna plánuje − pošle všechny pohádkové bytosti na strašné místo, kde nic není pohádkové, tedy naši realitu, a na nic z kouzelného světa si nebudou pamatovat. Jedinou nadějí na záchranu je nenarozená dcera Sněhurky, pokud jí dokážou ochránit do jejích 28 let. A tak Sněhurka podniká potřebné kroky.

Mezitím, co se osvětlují události minulé, ocitáme se v přítomnosti. Emma Swanová slaví narozeniny a jen co sfoukne svíčku, objeví se za dveřmi malý chlapec, Henry, a tvrdí, že je její syn, kterého dala k adopci. Emma jej veze do městečka Storybrooke. Henry Chlapec jí tvrdí, že všichni ve městě jsou pohádkové bytosti a všichni, včetně jí samotné, jsou v jeho knize pohádek. Emma mu samozřejmě nevěří a předává jej do péče jeho adoptivní matky, starostky města, která má zjevně oblibu v jablkách a je nápadně podobná zlé královně.

Druhý den Henry uteče a pátrání je přivede k hodné paní učitelce (Sněhurka). Emma zjišťuje, že Henryho matka není zrovna nejhodnější paní, a proto, když Henryho najdou a přivedou domů, položí ji jedinou otázku: „Milujete ho?“ Odpověď zní samozřejmě „ano“, ale Emma, která dokáže poznat, když lidé lžou, se po této odpovědi rozhodne zůstat ve městečku další týden, jak jí prosil Henry. Ubytovává se v penzionu U babičky, jehož majitelka má mladou vnučku promenádující se v červeném (Kdo to asi bude?). A tím začíná cesta za záchranou šťastných konců…

Herecké obsazení je rozhodně zajímavé (tedy alespoň pro mě). V hlavních rolích hrají coby Emma Jennifer Morrison, známá jako Dr. Cameronová ze seriálu Dr. House, a Ginnifer Goodwin (Gigi z Až tak moc tě nežere) alias Sněhurka/paní učitelka Mary Blanchardová. Kdo mě nejvíce potěšil, je Robert Carlyle v roli Rumpelníka/pana Golda. Další ohlášenou herečkou, která by se zde měla objevit, je Kristen Bauer proslulá svou rolí dle mého názoru jedné z nejlepších postav seriálu True Blood, sarkastické upírky Pam. Plus, princ Krasoň je fešák. 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář